+31 085 060 2310

Volg ons op Linkedin!

Consulent Budgetcoach Inburgering

Jouw ambitie onze uitdaging

De afdeling Sociale Voorzieningen richt zich op de gebieden Wmo, bijzondere bijstand en minimaregelingen, urgente woonzaken en schuldhulpverlening. De sleutelterm daarbij is ‘financiële redzaamheid’. Klanten worden professioneel ondersteund en waar mogelijk wordt gewerkt aan zelfontplooiing, zelfstandigheid en onafhankelijkheid, zodat men weer kan mee doen in de samenleving. Voor een gemeente in Noord-Holland (omgeving Amsterdam) zijn wij op zoek naar een (ervaren) Consulent Budgetcoach Inburgering.

Wat ga je doen?

Bij de desbetreffende gemeente kun je jouw coaching vaardigheden combineren met het beheer van het budget van statushouders.

De wet Inburgering is op 1 januari 2022 landelijk ingevoerd. Eén van de onderdelen uit deze wet is het financieel ontzorgen van statushouders. Gemeenten zijn verplicht om inburgeraars die onder deze nieuwe wet vallen 6 maanden vanaf het moment dat men in de gemeente komt wonen te begeleiden en voor hen de vaste lasten te betalen.

De desbetreffende gemeente maakt gebruik van deze kans door gelijktijdig met budgetbeheer de nieuwe inwoner te coachen naar financiële zelfredzaamheid. Wij hopen hiermee bij te dragen aan een kansrijke start. Naast het uitvoeren van budgetbeheer en het coachen naar zelfredzaamheid sta je in verbinding met de rest van het sociaal domein en pak je waar nodig regie om alle gemeentelijke processen rondom deze inwoner te stroomlijnen. Je analyseert de situatie en schat in of volledige financiële zelfredzaamheid een haalbaar doel is en brengt daar advies over uit.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van SJD, MWD, Social Work of rechten;
 • Je hebt affiniteit met hulpverlening met de doelgroep statushouders;
 • Je bent uitstekend in staat om te budgetteren en wordt daar blij van;
 • Je hebt goede coachings- en budgetbeheer vaardigheden;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart;
 • Je bent in staat om de werking van geautomatiseerde systemen snel onder de knie te krijgen, waaronder Stratech en Suite;
 • Ervaring met Stratech budgetbeheer is een pré;
 • Je bent stressbestendigheid, neemt initiatief en werkt verbindend binnen het sociaal domein en met externen.  

Wat bieden wij je?

 • Contract voor bepaalde tijd met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een 24-32-urige werkweek;
 • Een marktconforme salaris. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
 • Je bouwt een goed pensioen op bij STIPP;
 • Young Publica biedt een NS Business Card aan met 100% vergoeding voor woon-werkverkeer met OV of een kilometervergoeding;
 • Wij hebben een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden op vakgebied en persoonlijke ontwikkeling. De Young Publica Academie is een platform waar Young Publica trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt.

Enthousiast?

Herken jij jezelf in het profiel en wil jij onze collega worden? Dan zit er maar één ding op, solliciteren!  Stuur je CV op en hopelijk spreken wij elkaar snel!

Ook ZZP’ers zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren!

Sollicitatieproces

Vacatureverkenning

Als professional kun je onze website bezoeken of andere platforms, zoals: LinkedIn. Op deze platforms zullen wij, zoveel mogelijk, de beschikbare vacatures plaatsen. Elke vacature bevat gedetailleerde informatie over de functievereisten, verantwoordelijkheden en andere relevante details. Staat je vacature hier niet tussen, schrijf je in via onze website en wij nemen contact met je op!

1
Sollicitatie indienen

Zodra jij als professional een interessante vacature hebt gevonden, kun jij je sollicitatie indienen via de aangegeven sollicitatieprocedure. Dit kan simpelweg inhouden dat jij je curriculum vitae mag uploaden. Een motivatiebrief mag altijd, maar is hierbij geen vereiste. Wij leren je het liefst zo kennen. We moedigen je wel aan om jouw curriculum vitae zorgvuldig op te stelle om een goede eerste indruk te maken.

2
Voorselectie

Ná ontvangst van de sollicitaties zal ons recruitmentteam de ontvangen sollicitaties beoordelen én een weloverwogen voorselectie maken op basis van de gevraagde criteria. Professionals die voldoen aan de vereisten en een sterke match lijken te zijn, worden uitgenodigd voor een vervolggesprek.

3
Selectiegesprek(ken)

De selectiegesprekken kan plaatsvinden op ons kantoor, via de telefoon of online via Teams. Tijdens het gesprek worden de achtergrond, ervaring, vaardigheden en motivatie van jou als professional uitvoerig besproken. Dit kan worden aangevuld met een assessment of andere evaluatiemethoden, afhankelijk van de specifieke opdracht en de wensen van de opdrachtgever.

4
Referentie-en achtergrondonderzoek

Ná het selectiegesprek kunnen we referenties controleren en een achtergrondonderzoek uitvoeren om de informatie die tijdens het sollicitatieproces is verstrekt te verifiëren. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van jou als professional en jouw geschiktheid voor de opdracht.

5
Aanbod en indiensttreding

Als de professional succesvol het sollicitatieproces heeft doorlopen, zal er een arbeidsvoorwaardengesprek plaatsvinden. Hier worden de details van het aanbod, zoals salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en startdatum besproken. Ná acceptatie van het aanbod en ondertekenen van alle verplichte documentatie kan jij als professional aan de slag bij de opdrachtgever.

6

Solliciteer op deze opdracht door onderstaand formulier in te vullen.

vakgebieden: Gemeente Zorg
Opleidingsniveau: HBO
Soort contract: Detachering ZZP
Uren per week: 24-32 uur
×

 

Hallo!

Kunnen we je ergens mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?