+31 085 060 2310

Volg ons op Linkedin!

SUBSIDIEMEDEWERKER

Jouw ambitie onze uitdaging

Wil jij iets betekenen voor de maatschappij en maatschappelijke partners en organisaties ondersteunen die activiteiten of diensten bieden aan de inwoners van de gemeente? Dan is de functie van subsidiemedewerker echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

Als subsidiemedewerker ga je met de subsidieadviseur aan de slag om het subsidieproces in goede banen te leiden. Jij zorg er voor dat alle subsidieaanvragen van maatschappelijke partners en organisaties goed worden verwerkt. Je beheert, coördineert en bewaakt subsidie(aan)vragen en je bent in staat om deze rechtmatig en financieel te beoordelen, te toetsen en af te handelen. Zorgvuldigheid en nauwkeurigheid zijn van belang.

De aanvragen betreffen zowel jaarlijks terugkerende subsidies als eenmalige activiteiten en subsidieregelingen. Je zult zowel contact hebben met relaties als met de beleidsadviseurs van  Strategie en Beleid en andere afdelingen. Het is daarom belangrijk dat je gemakkelijk kunt communiceren.

Het team Strategie en Beleid heeft binnen de gemeente als opgaaf om het ‘samen leven’ in onze gemeenten te versterken. Samen met maatschappelijke partners verzorgt het team de beleidsadvisering op uiteenlopende beleidsvelden zoals gezondheid, cultuur en bewegen, opvoeden en opgroeien, maatschappelijke ontwikkeling en werk en inkomen. In dit team werken zo’n 30 collega’s.

Jij zult daarnaast vooral gaan samenwerken met de subsidie coördinator en beleidsmedewerkers.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde opleiding op minimaal MBO-4 niveau in (sociaal) juridische richting;
  • Aantoonbare werkervaring met administratieve processen;
  • Aantoonbare werkervaring met het gemeentelijk proces van verlenen en vaststellen van subsidies.

Wat bieden wij je?

  • Contract voor bepaalde tijd met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een 32-urige werkweek;
  • Een marktconforme salaris. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring;
  • Je bouwt een goed pensioen op bij STIPP;
  • Young Publica biedt een NS Business Card aan met 100% vergoeding voor woon-werkverkeer met OV of een kilometervergoeding;
  • Wij hebben een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden op vakgebied en persoonlijke ontwikkeling. De Young Publica Academie is een platform waar Young Publica trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt.

Enthousiast?

Herken jij jezelf in het profiel en wil jij onze collega worden? Dan zit er maar één ding op, solliciteren!  Stuur je CV op en hopelijk spreken wij elkaar snel!

Ook ZZP’ers zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren!

Sollicitatieproces

Vacatureverkenning

Als professional kun je onze website bezoeken of andere platforms, zoals: LinkedIn. Op deze platforms zullen wij, zoveel mogelijk, de beschikbare vacatures plaatsen. Elke vacature bevat gedetailleerde informatie over de functievereisten, verantwoordelijkheden en andere relevante details. Staat je vacature hier niet tussen, schrijf je in via onze website en wij nemen contact met je op!

1
Sollicitatie indienen

Zodra jij als professional een interessante vacature hebt gevonden, kun jij je sollicitatie indienen via de aangegeven sollicitatieprocedure. Dit kan simpelweg inhouden dat jij je curriculum vitae mag uploaden. Een motivatiebrief mag altijd, maar is hierbij geen vereiste. Wij leren je het liefst zo kennen. We moedigen je wel aan om jouw curriculum vitae zorgvuldig op te stelle om een goede eerste indruk te maken.

2
Voorselectie

Ná ontvangst van de sollicitaties zal ons recruitmentteam de ontvangen sollicitaties beoordelen én een weloverwogen voorselectie maken op basis van de gevraagde criteria. Professionals die voldoen aan de vereisten en een sterke match lijken te zijn, worden uitgenodigd voor een vervolggesprek.

3
Selectiegesprek(ken)

De selectiegesprekken kan plaatsvinden op ons kantoor, via de telefoon of online via Teams. Tijdens het gesprek worden de achtergrond, ervaring, vaardigheden en motivatie van jou als professional uitvoerig besproken. Dit kan worden aangevuld met een assessment of andere evaluatiemethoden, afhankelijk van de specifieke opdracht en de wensen van de opdrachtgever.

4
Referentie-en achtergrondonderzoek

Ná het selectiegesprek kunnen we referenties controleren en een achtergrondonderzoek uitvoeren om de informatie die tijdens het sollicitatieproces is verstrekt te verifiëren. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van jou als professional en jouw geschiktheid voor de opdracht.

5
Aanbod en indiensttreding

Als de professional succesvol het sollicitatieproces heeft doorlopen, zal er een arbeidsvoorwaardengesprek plaatsvinden. Hier worden de details van het aanbod, zoals salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en startdatum besproken. Ná acceptatie van het aanbod en ondertekenen van alle verplichte documentatie kan jij als professional aan de slag bij de opdrachtgever.

6

Solliciteer op deze opdracht door onderstaand formulier in te vullen.

Regio: Utrecht
vakgebieden: Gemeente
Opleidingsniveau: MBO-4 niveau
Soort contract: Detachering ZZP
Uren per week: 32 uur
×

 

Hallo!

Kunnen we je ergens mee helpen?

× Hoe kan ik je helpen?